Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over de Nierdaagse. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail info@nierdaagse.nl en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Wanneer vindt de Nierdaagse plaats? 

De Nierdaagse vindt plaats van 1 juli tot en met 31 juli 2020. 

 

Waar mag ik wandelen? 

Je mag zelf bepalen waar je gaat lopen. Houdt hierbij wel rekening met de richtlijn van het RIVM [link]. Deze houden onder andere in dat je drukke plaatsen dient te vermijden en 1,5 meter afstand moet houden tot anderen. 

 

Hoe vaak mag ik wandelen?  

Je mag zelf bepalen hoe vaak je gaat lopen. Houd binnen je eigen actiepagina bij hoeveel kilometer je precies hebt gewandeld. Jouw totaal aantal kilometers wordt dan automatisch opgeteld bij het totaal van alle deelnemers van de Nierdaagse en voor iedere wandeling die je maakt verdien je een online badge. 

 

Hoe ver moet ik wandelen? 

Je mag zelf bepalen hoeveel kilometer je per wandeling loopt. Iedereen heeft namelijk een andere conditie. Stel in ieder geval een persoonlijk uitdagend doel om jezelf uit te dagen. Zo kun je bijvoorbeeld je conditie verbeteren door iedere keer een stuk verder te lopen, Dat maakt het leuk en uitdagend.  

 

Met hoeveel mensen mag ik wandelen? 

Vanaf 1 juni mag je buiten met meerdere mensen wandelen. Je kunt er dus voor kiezen om samen met je gezin, je wandelmaatje of wandelvereniging te lopen. Respecteer wel de richtlijnen van het RIVM en Rijksoverheid. Houd 1,5 meter afstand. Mensen uit één huishouden mogen dichterbij elkaar lopen. Zoek ook rustige gebieden op en ga niet te ver van huis.  

 

Moet ik mijn route zelf uitstippelen? 

Ja, de route stippel je zelf uit. Je kunt jouw route vanuit of verder van huis uitstippelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Google Maps, Route.nl of Strava. Ook hebben we voor alle deelnemers verschillende wandelroutes in kaart gebracht ter inspiratie op de pagina 'Wandelroutes'. 

Mag mijn hond ook meelopen?  

Tuurlijk mag je hond meelopen tijdens de Nierdaagse. Let er wel op dat je wandelpaden kiest waar je hond is toegestaan en dat je de omgeving schoon houdt van hondenpoep. 


Hoe registreer ik mijn wandelingen? 

Op 1 juli gaat de Nierdaagse officieel van start. Dan kun je na iedere wandeling je wandelingen op op jouw actiepagina bijhouden. Zo weten we aan het eind hoeveel kilometer we samen hebben gelopen voor de Nierstichting. Log in op je actiepagina en klik op 'Voeg wandeling toe' bij het onderdeel 'Wandelingen'. Vul de velden in en klik op 'Opslaan'. Je welverdiende badge verschijnt automatisch op je pagina.

 

Hoe weet ik hoeveel kilometer ik gelopen heb?
Daarvoor zijn verschillende tools, apps en methode voor: 

  1. Je loopt een vooraf uitgestippelde route van bijvoobeeld route.nl, eRoutes.nl of op Google Maps. Bij deze route staat het aantal kilometers vermeld welke je kunt overnemen op jouw actiepagina.
  2. Je gebruikt een app, zoals Strava of de gezondheidsapp op je telefoon die jouw wandeling registreerd. Na afloop van jouw wandeling kun je de gemeten kilometers overnemen op jouw actiepagina.
  3. Je gebruikt een stappenteller. Dan kun je op de webiste van Blitz je stappen omrekenen naar kilometers. Deze kun je dan overnemen op jouw actiepagina. 


Wanneer krijg ik een stempel in mijn wandelboekje? 

Zoals bij elke wandeltocht ontbreken ook de stempels in het wandelkilometerboekje van KNWB niet. Samen met het unieke aandenken ontvang je na 31 juli een stempel (sticker) voor in jouw wandelboekje thuis gestuurdHeb je geen wandelkilometerboekje? Geen probleem, dan kun je deze bestellen op de website van wandel.nl of je plakt hem op bijvoorbeeld je koelkast ter herinnering.

 

Wat kost het om aan de Nierdaagse mee te doen? 

Om mee te doen aan de Nierdaagse betaal je €10,- per persoon. Hiervoor ontvang tijdens de Nierdaagse wekelijks een nieuwsbrief met daarin een podcast voor onderweg, leuke wandeltips en inspirerende wandelroutes van ons. Na afloop van ontvang je een uniek aandenken en een sticker voor in je wandelboekje thuisgestuurd.  


Hoe kan iemand lid worden van mijn team? 

Als je jezelf heb opgegeven als 'Teamcaptain' dan kan ieder teamlid zich aansluiten bij jouw team door zich aan te melden als 'Teamlid'. Geef de gekozen teamnaam door aan alle teamleden, zodat zij bij de eerste stap de juiste teamnaam makkelijk kunnen selecteren. Het teamlid wordt dan automatisch toegevoegd aan het team.  


Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen? 

Ga naar de pagina inloggen om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Klik op de button 'Wachtwoord vergeten'. Vul het e-mailadres in waarmee je jezelf heb ingeschreven en klik vervolgens op 'Verstuur reset link'. Er wordt een e-mail naar je gestuurd met de stappen om een nieuw wachtwoord aan te maken.  

Ben ik verplicht om geld op te halen? 

Nee, dit is niet verplicht. Alleen zouden we het ontzettend waarderen als je dit wel doet, want met jouw steun kunnen we nierziekten genezen. 

 

Waar wordt het geld door de Nierstichting voor gebruikt? 

Het geld dat wordt opgehaald met de Nierdaagse wordt ingezet om nierziekten te genezen. Lees meer over wat de Nierstichting doet op de pagina wat wij doen.