Deelnemers Nierdaagse halen ruim 63.000 euro op voor genezing nierziekten

03 augustus 2021 16:06

410 wandelaars lopen samen 29.000 km en halen ruim € 63.000 op voor de Nierstichting. De Nierdaagse, een wandelevenement van de Nierstichting in de maand juli, brengt genezing van nierziekten weer een stap dichterbij.

Romy Visser, regiomanager bij de Nierstichting: “Het is zo mooi om te zien hoeveel mensen er mee hebben gedaan. En hoeveel geld er in zo’n korte tijd is opgehaald voor onderzoek naar genezing van nierziekten. Hierdoor kunnen we nierpatiënten weer een beter perspectief bieden.”

Overhandiging cheque
Deelneemster Daphne reikte namens alle deelnemers de cheque uit aan de Nierstichting. Daphne heeft sinds vorig jaar nierproblemen. Ondanks dat een nier inmiddels is verwijderd blijft ze heel moe en veel pijn houden. De nierfunctie van haar overgebleven nier is gedaald en de artsen staan voor een raadsel. “Meedoen met de Nierdaagse gaf mij veel energie. Ik weet nu helaas uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat er veel geld komt voor onderzoek naar genezing van nierziekten. Daarom vond ik het zo belangrijk om mee te doen.”