De opwarmer; Woerden- Bodegraven, 13.9 km

18 mei 2022 21:57

18 mei 2022

Terwijl de één nog aan t bijkomen was van d'r tijd verslapen om half 3(!) en de ander aan de telefoon zat om een nieuw matras te bestellen, bracht de trein ons netjes in Woerden. De eerste etappe vandaag is bedoeld als opwarmertje; 'slechts' 12,5km volgens het boekje.  Nou,  dat opwarmen hebben we ge(z)weten! De warmste 18 mei ooit, vermeldde Weeronline achteraf.  

Ons doel is,  behalve het wandelen van véél kilometers voor de Nierstichting,  óók het lopen en jawel,  fietsen (!) van de Hollandse Waterlinieroute. Bij elkaar zo'n 160 km lang.  Vandaar dat we al in mei beginnen en hoogstwaarschijnlijk niet voor september klaar zijn 😉 

En vandaag dus het eerste stukje.  Langs de Rijn, dus gelukkig een heerlijk verkoelend briesje erbij.  Véél groen, veel jonge eendjes, veel zwaluwen, veel stappen en vooral véél zon.  Het was mooi, het was warm en wat wáren we blij met de auto die keurig bij station Bodegraven stond te wachten. De eerste 13,9 km op de teller. De kop is er alvast af, we zijn goed opgewarmd. Volgende week weer verder!