Informatie

Wij kunnen nu stap voor stap de vrijheid weer omhelzen. Naar buiten, bewegen. Samen op stap. Sporten, wandelen. Nierpatiënten staan blijvend op de rem. Hun wereld blijft beperkt. Ze leven in onzekerheid en het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen.   

De Nierstichting zet alles op alles om nierziekten te genezen, zodat mensen met een nierziekte er weer kunnen zijn voor hun omgeving. Samen kunnen we grote stappen voor nierpatiënten maken. Wandel mee met de Nierdaagse en help nierziekten genezen.  

 

Wanneer: Van 1 tot en met 31 juli
Afstand: Hoe ver je wandelt bepaal je zelf. De Nierdaagse heeft ter inspiratie 550 wandelroutes voor jou in kaart gebracht. 
Hoe vaak:  Zo vaak als je zelf wilt, bijvoorbeeld 1x 5km, 3x 10km of 4x 30 km 
Waar: De route(s) bepaal je helemaal zelf. 
Inschrijfgeld: 10,- euro per persoon incl. online badges, podcasts, wandeltips, inspirerende wandelroutes, stempel voor in je wandelkilometerboekje en een uniek aandenken.
Donatiegeld: Het ophalen van donatiegeld draagt bij aan de genezing van nierziekte, maar is niet verplicht.

 

Patrick: “Ik wil zo graag de vader zijn die met zijn jongens kan voetballen, fietsen of lekker stoeien. Maar door mijn nierziekte en het dialyseren heb ik die kracht niet meer.”

De Nierstichting

Gezonde nieren zijn van levensbelang. Een nierziekte beperkt je leven enorm. Daarom strijd de Nierstichting ook in 2020 elke dag voor het voorkomen van nierschade. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling en levenskwaliteit voor alle nierpatiënten. En voor de genezing van nierziekten. Want: je nieren zijn je leven.  

 

Wil je meer weten over nierziektes of het werk van de Nierstichting? Kijk dan op de website van de Nierstichting.