Wat heb ik nu te klagen….

22 juni 2022 21:37

Wat klaag ik nu toch.... het is vandaag mooi weer, de zon schijnt en ik kan naar buitenen heb de energie....

... een middag in 2018...

 mijn rechternier is verwijderd en de dialyselijn in mijn hals is geplaatst voor zes weken hemodialyse, omdat ik de komende de werk de buikspoeling niet mag ivm met een buikwond.

aks ik vanmiddag en die middag naast elkaar zet.... 

de enige overeenkomst dat het 25 graden was en neer vergelijkingen zijn er niet..

vanmiddag rond 2 uur weggegaan naar de apotheek om medicatie op te halen en vervolgens een wandeling te maken? Genieten van de zon, van de natuur, van de mensen en het allermeest nog wel van het kunnen en de energie hebben.

 

die middag in 2018....

een hele warme middag en een dialyse van 4 uur in het vooruitzicht.

Rond half 3 werd ik opgehaald door de taxi om naar de dialyse afd in Almelo te gaan. Blij dat ik zelf niet met een trein of zo hoefde, zo moe. Lekker ik mag strajs een dutje doen in het dialysebed, lekker inde de deken. Ik heb het zo koud, ondanks de  hoge temperatuur.

genueten waarvan nog, alles kost energie, zelf mijn ogen open houden lukt soms bijna niet

onderweg naar het ZH, de zon schijnt, maar waarom die airco aan, ik heb het al zo 🥶. De natuur is dood van de warmte, dus de natuur is dor en dood.

mij ben blij dat ik in het dislysebed lig en dat ik niets neer hoef... doodmoe!

gepiep van de machines en die van mij blijft naar protesteren 🚨🚨 Zo Stil mogelijk blijven liggen, zodat het bloed goed de lijnen kan gaan.

gelukkig is het onder mijn dekentje lekker warm, maar ik zo nog best een warme deken op mijn 🦶 🦶 willen hebben, maar dat is toch te gek bij een temperatuur van 30 graden??

hoelang duurt deze middag nog, ben het stil liggen wel zat... wil naar buiten, naar de ☀️.

een lekker ☕️ Zou best lekker zijn, maar toch maar oppassen, alles wat teveel is moet er ook weet uit worden gespoeld en hoe meer er af moet hoe beroerder het wordt 🤢


helaas het dialyse apparaat heeft mijn leven voor vier uur overgenomen, kan niet weg....

Terug naar vandaag....

vind het best warm, maar als ik nu nog denk aan de koude periode in mijn leven, vind ik dit eigenlijk wel beter en ben ik weer blij dat ik het warm heb, dat mijn donornier het zo goed doet, dat ik weer kan wandelen, weet kan genieten van het buiten zijn van de natuur, de zon, de mensen, maar dat de niet mij weer energie geeft, mij weer een leven heeft gegeven en dat tot nu toe het zo goed mag gaan,

aks je dit leest, sta even stil hoe wonderlijk het is dat je nieren ( en je lichaam z'n werk doet)

we vinden het zo " gewoon" maar dat je nieren ( en je lichaam) zodanig werkt dat je kunt leven is niet zo gewoon!