-

Rianne Spenkelink

( Ik wandel alleen mee vanuit huis )

Opgehaald

325
325% bereikt van mijn streefbedrag € 100
0% Bereikt van mijn doel 200 km

Op 29 Oktober 2019 ben ik in het UMCG succesvol getransplanteerd . Met een nier van een levende( voor mij bekende ) donor.

ik kom uit een familie met erfelijke cystenieren en met name dialyse mee gemaakt en  bij een familielid 2x een transplantatie.

Ik vind het heel belangrijk dat er meer bekend wordt over nierziekten en de behandelmethoden, maar ik vind het ook heel belangrijk dat er voldoende tijd  voor goede voorlichting en begeleiding in de pre- dialyse is.

verder denk ik dat  er meer voorlichting ( wereldwijd) moet komen, hoe je nierziekte ( evt) kunt voorkomen en wat je zelf als preventie kunt doen. 

Verder is het opnieuw meedoen met de Nierdaagse voor mij een persoonlijke uitdaging, genieten van dat dit mogelijk is na een niertransplantatie ( en twee herseninfarcten- met voor onbekenden, geen zichtbare lichamelijke gevolgen). Hoop dat het me lukt om toch meer km te lopen dan vorige jaar ( 178 km)


Bekijk alle

“Geestelijke” voorbereiding op de ce Nierdaagse

10-05-2022 | 21:40 Uur
Het is nu dinsdag avond tien mei 2020. En ik zit met een bakkie koffie naast me om de pagina voor de Nierdaagse in te vullen en mijn eerste blog te schrijven. Vanmiddag vroeg mij iemand of ik weer opnieuw mee ging doen aan de meerdaagse, ze had het weer ergens voorbij zien komen en voordat ze 💰wilde overmaken, wilde ze weten of ik weer mee deed, zodat ze via mijn pagina weer kon geven. Op dat moment realiseerde ik mij ook dat het eigenlijk heel snel in juni is en dat dan de Nierdaagse ook weer begint, dus daarom maar eens even heel serieus aan de slag voor mijn " eigen " 📜  en een eerste blog ✍️. Het mooie van deze Nierdaagse is, dat ik een midweek even ergens anders wandel. In de tweede week van Juni heb ik met iemand vakantie geboekt aan de IJssel, waar we regelmatig 🥾🥾 er op uit kunnen ( we zijn 🚗- loos). Na vorige jaar ben ik door blijven wandelen de ene keer wat langer dan de andere keer maar toch om mijn conditie een beetje op peil te houden. Na vorig jaar ben ik door blijven wandelen de ene keer wat langer dan de andere keer maar toch om mijn conditie een beetje op peil te houden. Dus we zullen zien hoeveel 👣👣het dit jaar gaan worden. Ik zal ook proberen om met een zekere regelmaat deze blog bij te houden en wat foto's te plaatsen, ook zou ik mijn kilometers bijhouden en deze worden ook op deze site vermeld ik zal ook proberen om met een zekere regelmaat deze blog bij te houden en wat foto's te plaatsen, ook zou ik mijn kilometers bijhouden en deze worden ook op deze site vermeld Groeten Rianne