Aan de wandel

Gieneke van der Velde

Opgehaald

904
225% bereikt van mijn streefbedrag € 400
Qr
135% Bereikt van mijn doel 150 km

Iedere nierpatient heeft recht op een goede behandeling of beter nog genezing. Helaas is dit momenteel nog steeds niet altijd mogelijk. Er is nog heel veel wetenschappelijk onderzoek nodig en dat kost geld, heel veel geld!! Daarom wandel ik in juli de NIERDAAGSE om door middel van sponsoring geld op te halen voor de NIERSTICHTING.

Op naar de 200 wandelkilometers 31-07-2021 | 21:24

Vanavond nog een laatste wandeling. Ik wil graag 200 wandelkilometers, dus nog maar even een rondje in mijn "achtertuin", natuur-/waterbergingsgebied de Onlanden. Ben nog geen 10 minuten onderweg of ik zie al een kuifeendje met zeven jonkies, prachtig! Ik hoor een goudvink roepen en zie hem even later overvliegen. Plotsklaps duikt er naast mij in een weiland een reegeit met haar kalfje op. Natuurlijk gaan ze op de vlucht, steken een eindje voor mij de weg over om aan de andere kant in een weiland uiteindelijk uit het zicht te verdwijnen. Dicht bij huis lopen ook nog drie ooievaars te fourageren. Na een kleine anderhalf uur ben ik weer thuis, nat van de regen, maar voldaan. De Nierdaagse 2021 zit er op.

Een avondwandeling naar Haren 29-07-2021 | 22:50

Door de Onlanden loop ik naar Paterswolde om dan langs het Paterswoldsemeer naar Haren te wandelen. In Haren ga ik richting de stad Groningen om in revalidatiecentrum Beatrixoord een familielid te bezoeken die daar momenteel een revalidatietraject doorloopt. Na een bezoek van een uurtje weer via dezelfde weg terug naar huis. Een heerlijke avondwandeling.

Knapzakroute Peize - Altena 27-07-2021 | 16:37

Vertrek vanuit huis om in het Bosplan op de route te komen. Langs de zuidkant van Peize kom ik terecht in buurtschap Altena. Een sightseeing door Altena en dan door het Tolnersbossie weer naar landelijk gebied. Ik besluit een stukje van de Klunderveenroute te pakken om later weer op de knapzakroute terug te keren. Ik kom bij het laatst overgebleven stukje Bunnerveen (niet toegankelijk), een veen-/heidegebied dat in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw is ontgonnen tot landbouwgebied. Ik vervolg mijn route en kom via het Sterrebos in het Mensinghebos bij Roden. Hier dwaal ik wat rond, eet van de bosbessen die rijp zijn en kom uiteindelijk langs de Steenbergerloop weer bij het Peizerdiep. Hier zie ik vijf ooievaars die op thermiek proberen in wat hogere sferen te komen. De route zigzagt verder over verkeersluwe weggetjes en komt uiteindelijk weer in Peize. Nog even een stukje door het Bosplan en de knapzakroute is voltooid. Ik verleng de route nog een stukje door over de kades van waterbergingsgebied de Onlanden weer naar huis te wandelen.

Een avondommetje via Paterswolde 23-07-2021 | 22:31

Het is een mooie avond voor een wandeling. Vanuit huis gaat de tocht eerst een stuk door de Onlanden. Via Schelfhorst en het Kluivingsbos kom ik in Paterwolde. Mijn wandeling gaat verder door landgoed Vennebroek met zijn statige landhuizen en landgoed de Braak. Langs de woonwijk Spierveen kom ik weer terug in de Onlanden. Nog 4 kilometer wandelen door de landerijen en ik ben weer thuis.

Een wandeldag in 't Roegwold 19-07-2021 | 21:39

Vanaf een perkeerplaats bij Kolham begin ik om klokslag 10.00 uur mijn knooppuntenwandeling van vandaag. Door het bos en langs de bosrand kom ik op een fietspad door de landerijen. Bij één van de vele bruggetjes die ik vandaag passeer gaat de route langs de Slochter Ae en de Skald Ae. Ik loop langs de oevers door rietbegroeing en over onlangs gemaaide hooilanden in de richting van Woudbloem. Daarna doorkruis ik een natuurgebied dat begraasd wordt door een grote kudde Hereford runderen. Vervolgens loop ik langs en over een vlonderpad door het Dannemeer, het hoogtepunt van deze wandeltocht. Uiteindelijk kom ik in buurtschap de Paauwen en wandel langs het afwateringskanaal van Duurswold naar Luddeweer om via een schelpenpad door de weilanden in Schaaphok te komen. Hier vervolg ik mijn tocht over een fietspad die overgaat in een weg door akkerbouw- en weidegebied. Hier en daar staat een grote boerderij en de boeren zijn druk bezig gras te maaien of om dit binnen te halen. Via een fietspad kom ik dan weer in een natuurgebied. Ook hier graast weer een kudde Hereford runderen. Na 25 km. ben ik, na een prachtige wandeling, om 16.00 uur weer terug op de parkeerplaats.

Een avondommetje via Roderwolde 16-07-2021 | 21:58

Het is een mooie avond, dus de wandelschoenen nog maar even aan. Ik vertrek vanuit huis en via Bommelier kom ik bij het Peizerdiep. Ik wandel over de dijk en het fietspad naar Roderwolde. Tegenover de molen ga ik langs de Rowolmer Schipsloot naar de Zuidermaten, een waterbergingsgebied, om daarna via de Kleibosch uit te komen in Foxwolde en vervolgens door te wandelen naar Peize. Na 2 uur en een kwartier ben ik, na een heerlijke wandeling, weer thuis.

Van Zeijerveld naar Peize 12-07-2021 | 18:58

Vanaf Zeijerveld loop ik over een prachtig wandelpad langs de Zeijerwiek naar Zeijen. Ik word begeleid door het gezang van de tjiftjaf, de geelgors, de vink en de grasmus, prachtig zo in de vroege ochtend. Vervolgens door de Zeijer Strubben naar het Noordsche Veld, een prachtig natuurgebied tussen Norg en Donderen. Twee hazen kruisen mijn pad. Ik kom langs prachtig bloeiende akkerranden met klaprozen, korenbloemen, wilde cichorei, rode klaver, margriet, kamille en zonnebloemen nog in knop. Ik verlaat het Noordsche Veld en ga via Roozand op weg naar Donderen. Onderweg, in een weiland, fourageren 11 ooievaars. Van hieruit via Bunne (een nest met 3 jonge ooievaars), Winde en het laatste stuk door de Onlanden kom ik na een prachtige wandeling weer thuis.

Over de kades van de Onlanden 10-07-2021 | 16:00

Wandelen over de kades van de Onlanden, er is niets mooiers dan dat. Deze kades zijn verhogingen in het land om ingeval van hoge waterstand het water binnen het bergingsgebied te houden. Ik vertrek vanuit huis en na 1,5 km. loop ik op de kade. Rondom heb je dan een prachtig uitzicht. In de rietkragen bij het Langmameer zingen de kleine karekiet, de rietzanger, de snor, de blauwborst en de rietgors nog het hoogste lied. Vlak voor een wegoversteek schrik ik van een wegvliegende fazant met 6 jonkies, toch prachtig om te zien. Via een andere kade ga ik richting Eelderwolde, loop langs de Onlanderij, het info- en activiteitencentrum van Natuurmonumenten, verlaat de Onlanden om dan langs het Scandinavisch dorp en de boorden van het Paterswoldsemeer weer terug te keren naar de Onlanden. Hier nog een ommetje richting Eelde en dan weer naar huis. Genoten van een prachtige tocht!!

Een wandeling via Winde 06-07-2021 | 19:31

Vandaag de derde wandeling. Het is lekker wandelweer maar, er staat een behoorlijke wind. Tijdens het wandelen heb je daar gelukkig weinig last van. Het eerste stuk gaat door de Onlanden naar Eelde. Vervolgens door de landerijen en over het fietspad naar Winde, een dorp in de gemeente Tynaarlo. Dan via het Bunnerveen, over het fietspad langs de Grote Matsloot, de Heideweg, Boerlaan weer terug naar Peize. Nog even door een paar woonwijken, dan door het bosplan weer naar huis.

Een wandeling naar Leek 04-07-2021 | 18:39

Lekker op een zondagmiddag voor familiebezoek naar Leek wandelen, mooi om mijn kilometers even op te krikken. Vanuit huis richting Roderwolde en dan via een omweg langs Sandebuur en de Rodervaart over het fietspad richting Leek. Nog even over landgoed Nienoord zwerven om rond de klok van 3 uur op mijn bestemming aan te komen.

Een zwerftocht door de Onlanden 01-07-2021 | 17:10

Donderdag 1 juli De kop is er af. Een goed begin is het halve werk. Vandaag de 1ste wandeling, vanuit huis een zwerftocht door de Onlanden. Onderweg genoten van het gezang van vele vogels, o.a. de rietgors, de veldleeuwerik, de rietzanger, de snor en de blauwborst. Twee bruine kiekendieven vlogen over en in het Eelderdiep zwommen 2 geoorde fuutjes met 2 jonkies, prachtig om de zien. Ook de orchideeën stonden nog volop in bloei evenals de wegbermen met klaprozen, teunisbloem, duizendblad, wilgenroosje, moerasspirea en noem maar op, kortom een dag waar ik ontzettend van genoten heb.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.


Bekijk alle
Op naar de 200 wandelkilometers 31-07-2021 | 21:24
Een avondwandeling naar Haren 29-07-2021 | 22:50